Suomen keskipisteessä

Siikalatvan luontokohteet

Kurunnevan lintujärvi

Siikalatvan pinta-alasta noin 70 % on suota. Turvetuotantoalueen jälkikäytöstä saa hyvän esimerkin käymällä Kurunnevan lintujärvellä.
Noin 50 ha:n suuruisen järven itäpäähän on rakennettu kevytrakenteinen lintutorni. Lintujen havainnointi on helppoa myös pitkin järven eteläreunaa kulkevalta tieltä. Lintutorni on 4,6 m korkea, yksitasoinen ja siihen mahtuu 1–2 henkeä. Järven länsipuolella Pylsynsaaressa on toinen katettu kaksitasoinen lintutorni, jonka alemmalle tasolle pääsee myös liikuntarajoitteiset.

Kurunnevan esite

Kurunnevan sijainti kartalla


Uljuan tekoallas

Uljuan tekojärvi 28 km2 laajuisena ja Euroopan suurpatoihin kuuluvine patopenkereineen on sekä nähtävyys että tärkeä virkistysalue aivan valtatien 4 vieressä.
Vattusaaressa ja Pirunsaaressa on retkeilijöitä varten laavut. Veneenlaskupaikkoja on Lehonrannassa, Uljuan kioskin kohdalla, Vornassa, Lievoperällä ja Rasvamäessä.


Haapavuori

Uljuan lounaisrannalla kohoavat Haapavuoren kalliomuodostelmat siirtolohkareineen. Näkötornista voi nähdä kauas ja luontopolkuverkostosta saa virkistävän luontokokemuksen. Kallion laella on myös laavu ja nuotiopaikka.

Haapavuori kartalla

Katso luontokohteet myös Visit Siikalatvan sivuilta.

Skip to content