Suomen keskipisteessä

Palotarkastus

Siikalatvan kunta kuuluu Jokilaaksojen pelastuslaitoksen piiriin.
Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella suoritetaan asuinkiinteistöjen omavalvonta vuosittain valvontasuunnitelman mukaisesti. Jokilaaksojen pelastuslaitoksen kunnat on jaettu kymmeneen omavalvonta-alueeseen, joista kukin vuorollaan on omavalvonnan kohteena.
Pelastusviranomainen suorittaa harkintansa mukaan riskiarvioon perustuen palotarkastuksen niihin kohteisiin, joista omavalvontalomaketta ei ole toimitettu. Pelastusviranomaisen harkinnan mukaan palotarkastus voidaan suorittaa myös omavalvontalomakkeen palauttaneisiin kohteisiin pistokoeluontoisesti.
Lisätietoa Jokilaaksojen pelastuslaitoksen sivulta

Nuohous

Rakennuksen omistaja, haltija tai toiminnanharjoittaja vastaa siitä, että tiloissa olevat tulisijat ja savuhormit nuohotaan säännöllisesti ja asianmukaisesti. Myös ilmanvaihtokanavat ja -laitteet pitää huoltaa ja puhdistaa siten, että niistä ei aiheudu palovaaraa.

Tavoitteena säännöllisessä nuohouksessa on ehkäistä nokipaloja, jotka voivat pahimmillaan levitä rakennuspaloiksi. Hyviä ohjeita tulisijojen energiatehokkaaseen käyttöön ja nuohoukseen löytyy Nuohousalan Keskusliiton verkkosivuilta. Sivustolta voi etsiä myös lähimmän nuohoojan yhteystiedot.

Liitetyt tiedostot
Skip to content