Suomen keskipisteessä

Retkeilykohteet

Siikalatvalla on paljon kauniita retkeilykohteita.

Löydät niitä lisää myös ulko.fi-sivulta.

Haapavuori

Haapavuori on loistava kohde koko perheelle. Opastettujen polkujen varressa on laavu näköalatornilla ja ulkokäymälällä. Puut löytyvät valmiina ja luontopolun luokse pääsee autolla. Luontopolku sijaitsee Uljuan altaan ja valtatie 4:n väliin jäävällä metsäisellä alueella. Lähtö-/ pysäköintipaikkoja on kaksi, Nälkämaalla ja Uljuan läheisyydessä. Molemmissa lähtöpaikoissa on myös infotaulu. Uljuan päässä on virallinen uimapaikka ja kalastuspaikka. Haapavuorentie 50 kohdalla myös kunnan ylläpitämä nuotiopaikka Uljuan tekoaltaan läheisyydessä.

Haapavuorentie 65, 92600 Pulkkila


Kangasjärvi

Kangasjärvi sijaitsee noin neljä kilometriä Kestilästä Temmestietä Ouluun päin. Alueella on rantalentiskenttä, grillikatos ja pukukopit. Kangasjärvellä toimii talvisin avantouintipaikka. Uimaan pääseen maksamalla 20 euron maksun, ( sisältää 10 € käyttömaksun ja 10 € avainpantin). Avaimen voi lunastaa Kestilän kirjastosta.

Temmestie 374, 92700 Kestilä

Keinonkankaan maauimala

Alueella lisäksi rantalentiskenttä ja tenniskenttä. Maauimalassa toimii talvisin avantouintipaikka, uimaan pääsee maksamalla 20 euron käytttö/panttimaksun pukusuojan avaimesta. Panttimaksusta saa takaisin 10 euroa kun palautaa avaimen avantouintikauden loputtua. Avaimen voi lunastaa vapaa-aikatoimistosta Sandelsintie 12. Talvella myös mäenlasku onnistuu.

Teollisuustie 6, 92500 Rantsila

Kortteisen laavu

Kortteisen laavu löytyy Kortteisen tekojärveltä Piippolan kylästä. Lähellä myös veneenlaskupaikka. Helposti lähestyttävissä myös lapsiperheille. Tarkat koordinaatit 64° 10′ 28.4″ N, 26° 06’16.2″ E.

Kartta ohjaa Iisalmentielle kohtaan, josta käännyt Pyhännältä päin tulleessa vasemmalle ja Piippolasta oikealle. Laavu löytyy tarkoilla koordinaateilla.

Iisalmentie 1826, 92620 Siikalatva

Kurun lintujärvi

Kurun lintujärvi Rantsilassa on myös helposti lähestyttäövä kohde lapsiperheillekin. Kurunnevan alueelta löytyy useita nuotiopaikkoja reittien varrella sekä lähtöpaikoilla. Alue on myös suosittu linturetkeilykohde ja sieltä löytyykin kaksi lintutornia. Karttaan on merkitty Kurunnevan pysäköintialue, josta voit aloittaa retkesi Kurulla.
Kurunneva 479, 92500 Rantsila

Lehtomäen laavu

Hiihtoradan ja upeiden ulkoilureitistöjen varressa suojaisa nuotiopaikka, osittain katettu. Polttopuut löytyvät. Pääset hyvin lähelle autolla. Käytössä talvisin ladut ja pulkkamäki. Kesällä frisbeegolf-rata ja kattavat lenkkeilyreitistöt.
Täperäntie 114, 92600 Pulkkila

Paskokankaan maauimala

Maauimala, rantalentiskenttä. Maauimala toimii talvisin avantouintipaikkana, uimaan pääsee maksamalla 20 euron maksun (sisältää 10 euron käyttömaksun ja 10 euron avainpantin). Avaimen voi lunastaa vapaa-aikatoimesta. Alueelta löytyy upeita ja monenpituisia metsäteitä ja -polkuja, joilla voi kävellä, juosta tai pyöräillä. Kiintorastiverkosto sijaitsee tällä alueella. Autolla pääsee lähelle.
Pihlaisentie 35-51, 92620 Piippola
Liitetyt tiedostot

Haapavuori

Skip to content