Suomen keskipisteessä

Tervetuloa viihtymään Siikalatvalle!

Mökkikunta Siikalatva

Siikalatvan kunnan väkimäärä lisääntyy kesällä. Pienen kuntamme alueella sijaitsee lähes tuhat vapaa-ajan asuntoa. Suosion syy on selvä, monen juuret ovat syvällä Siikalatvan maaperässä, sen lisäksi sijaintimme on Suomen parhaita ja maaseutuelämää kaipaavalle täältä löytyvät kaikki sen elementit; rauha, luonto ja ystävälliset ihmiset!

Vesistöjen Siikalatva

Alueen suuret joet ovat Siikajoki ja sen sivujoet sekä Lamujoki. Aikoinaan SIikajoen tulvimista tasaamaan rakennettu Uljuan tekojärvi lienee tunnetumpi kunnan tekojärvistä, toinen tekoaltaamme on Kortteisen tekojärvi.  Siikalatvan suurimmat luonnonjärvet ovat Kivijärvi, Viitastenjärvi, Kurranjärvi ja Mankilanjärvi.

Luontoharrastajan Siikalatva

Siikalatva on erinomainen paikka luontoharrastajalle, retkeilijälle, metsästäjälle saati kalastajalle. Esimerkkinä Pelson luonnonpuisto, joka on vuonna 1981 perustettu 1 813 ha:n suuruinen luonnonpuisto. Luonnonpuisto koostuu Tuulisuon ja Venenevan alueista, jotka ovat Pohjois-Pohjanmaan karujen aapasoiden kokonaisuuksia. Suurimpia soita ovat Tahkoneva, Puronneva, Kurunneva, Houruneva, Hirvirimpi ja Parkkisenrimpi.

Yrittäjän Siikalatva

Vuonna 2017 Siikalatvalle perustettiin yrityksiä Suomen nopeinta tahtia. Sen lisäksi lienee huomionarvoista, että maidontuottajana Siikalatva on suomen kuudenneksi suurin kunta. Siikalatvan elinkeinoelämä nojaa pk-yrityksiin, joiden veturina toimivat SSAB Pulkkilan tehdas ja Mehiläinen, joka hoitaa kunnan terveyspalvelut.

Skip to content