Suomen keskipisteessä

Kunnan palvelut poikkeustilanteessa

Elinkeinopalvelut

Asiointi elinkeinopalveluasioissa tapahtuu puhelimitse tai sähköpostitse, elinkeinojohtaja Jorma Kangas puh. 040-846 4105 , email: jorma.kangas@siikalatva.fi

Yritysrahoitus koronavirustilanteessa 8.5.2020 Haapaveden-Siikalatvan seutukunta, lue tästä
Yksinyrittäjien korona-avustus, lue tästä
Yrittäjille tarjolla tukea, lue tästä.
Yritysrahoitus koronavirustilanteessa-Haapaveden-Siikalatvan seutukunta, lue tästä
Lue lisää yrittäjäinfosta tästä.
Lue ilmaisesta verkkokaupan käynnistämiskoulutuksesta tästä.

Hallinnolliset palvelut/ kunnantalo

Kunnantalo on suljettu ja suurin osa henkilöstöstä on etätyössä. Asiointi kuntaan tapahtuu puhelimitse tai sähköpostilla. Yhteystiedot https://siikalatva.fi/fi/yhteystiedot

Kunnantalon kokoustilat eivät ole varattavissa ulkopuolisten käyttöön.


Kirjastopalvelut

Tulethan kirjastoon vain terveenä ja asioithan noudattaen turvavälejä, hyvää käsi- ja yskimishygieniaa sekä muita annettuja terveysturvallisuusohjeistuksia.

Kelan asiointipisteet palvelevat kirjastojen aukioloaikoina. Voit edelleen hakea Kelan tuet ja lähettää liitteet verkossa: www.kela.fi/asiointi(ulkoinen linkki) tai postitse suoraan osoitteeseen Kela, PL 10, 00056 KELA.


Kulttuuri- ja vapaa-aikatoimen palvelut

Kansalaisopiston kaikki kevään kurssit on peruttu. Huhti- ja toukokuulle suunnitellut lyhytkurssit, oppilaskonsertit ja näyttelyt siirtyvät pidettäväksi syksyllä tai keväällä 2021. Poikkeustilanteen keston epävarmuuden ja siitä aiheutuvien moninkertaisten kustannusten vuoksi, emme pysty jatkamaan kursseja suunniteltua pitempään keväällä. Suunnittelemme etäopetusta ja muita lähiopetusta korvaavia toimia niissä kursseissa, joissa se on mahdollista. Lue lisää tästä.(ulkoinen linkki)

Kulttuuritoimen kaikki kevään 2020 näyttelyt, tapahtumat ja tapaamiset on peruttu.

Kesällä 2020 ei järjestetä pitäjäpäivätapahtumia.

Liikunta- ja nuorisotoimi on avannut  Discord-kanavan ja palvelee nuorisoa etänä. https://discord.gg/2Bjw3ym(ulkoinen linkki) Discord-kanavalla voi viettää aikaa jutellen tai chattaillen. Mukana ovat vaihtelevasti Etsivä nuorisotyöntekijä Jani Vääräniemi, vapaa-aikasihteeri Sinikka Lehtosaari, Siikalatvan 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Kaarina Männikkö sekä liikuntasihteeri Sanna Toppinen.

Siikalatvan liikunta- ja kuntosalit ovat kiinni 13.5. saakka. Pulkkilan hiihtomajan, Maksinharjun hiihtomajan, Kangasjärven majan ja leirikeskus Ristironkkelin varaukset on peruttu 13.5.2020 saakka.

Nuorten kesätyöllistäminen    
Korona saattaa vaikuttaa kunnan omien yksiköiden (päiväkoti, kesäkerhotoiminta, siivoustehtävät, Ganander-talo jne.) kesätyöpaikkoihin ja mahdollisuuteen työllistyä näihin.  Seuraa ilmoittelua!!! Kesätyösetelillä ja 4H:n kesäyrittäjyydellä voi hakea työpaikkaa edelleen.


Lomituspalvelut

Lomituspalvelut toimivat normaalisti.

Siikalatvan kunnan Kestilän toimipiste on toistaiseksi suljettu asiakkailta. Postia voi jättää kunnantalon ovenpielessä olevaan lukolliseen postilaatikkoon, joka tyhjennetään päivittäin.

Lomituspalveluiden hallinto on tavoitettavissa sähköpostitse os. lomitus@siikalatva.fi ja puhelimitse:

  • Lomituspalvelujohtaja Merja Koistinen 0445118236
  • Lomituspalveluohjaaja Satu Haataja 0445118237
  • Lomituspalveluohjaaja Marjo Mällinen 0445118241

Maaseutupalvelut

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi olemme tehneet väliaikaisia muutoksia toimintaamme turvataksemme maksajaviranomaistoiminnan jatkuvuuden poikkeusaikana ja suojellaksemme asiakkaidemme liiketoimintaa. Kaikki palvelupisteemme pidetään toistaiseksi suljettuina ja työntekijämme työskentelevät etänä. Asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostilla tai Vipu-palvelun kautta.

Lomakkeita voi palauttaa sähköpostitse osoitteisiin maaseutupalvelut@siikalatva.fi tai maaseutuasiamiesten sähköpostiosoitteisiin etunimi.sukunimi@siikalatva.fi. Postitse lomakkeita voi palauttaa osoitteella Siikalatvan kunta / Maaseutupalvelut Pulkkilantie 4 92600 Pulkkila.

Maaseudun yritysten ja maatalouden välikainen koronatuki

Nyt on mahdollista hakea maaseudun ja maatalouden väliaikaista ”koronatukea”. Tarkempaa infoa tuesta ja ohjeita sen hakemisesta HYRRÄ -järjestelmän kautta saa tästä liitteestä.

Yhteyshenkilönä tämän tukimuodon osalta alueella on maaseutujohtaja Mikko Äijälä.

Ely-keskuksen puhelinpalvelun kautta saat myös lisätietoa tuesta puh. 0295 024 800, sähköposti: poikkeusrahoitus.ely@ely-keskus.fi

Tästä tuesta saat lisätietoa http://www.ely-keskus.fi(ulkoinen linkki) sivuston kautta https://www.ely-keskus.fi/web/ely/maaseudun-yritysten-alkutuotannon-ja-kalatalouden-koronatuki(ulkoinen linkki)


Perusopetuspalvelut

Siikalatvan koulujen tilat on suljettu 13.5.2020 saakka ja lähiopetus kouluissa on keskeytetty. Opetus ja ohjaus järjestetään poikkeuksellisin opetusjärjestelyin, lähinnä etäopiskeluna. Kouluissa tehdään tarvittavat päätökset oppilaskohtaisista erityisjärjestelyistä.

Opetusta järjestetään myös lähiopetuksena. Valtioneuvoston antaman soveltamisasetuksen mukaisesti lähiopetukseen voivat osallistua esiopetuksen oppilaat, 1-3 luokkien oppilaat, erityisen tuen päätöksen saaneet oppilaat ja pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaat. Jos oppilaan huoltajat haluavat mieluummin pitää lapsen kotona, voivat oppilaat osallistua etäopetukseen. Kouluun ei ole kuitenkaan linjaukseen tehdyn tarkennuksen jälkeenkään pakko mennä, vaan myös 1-3 luokkalaisia ja erityisen tuen oppilaita suositellaan vahvasti osallistumaan opetukseen etäopetuksen välityksellä, mikäli mahdollista.

Lue lisää Usein kysytyt kysymykset/Opetushallitus(ulkoinen linkki)   Usein kysytyt kysymykset/Valtioneuvosto(ulkoinen linkki)


Sosiaali- ja terveyspalvelut

Kaikki yhteydenotot terveysasemalle vain puhelimitse. Ilman ajanvarausta ei terveysasemilla voi nyt asioida. Terveysasemien luukut ovat suljettu toistaiseksi.

Lue lisää tästä

Sosiaalitoimen tiedote 6.4.2020


Tekniset palvelut

Rakennusvalvonta-asioissa yhteydenotot suoraan rakennustarkastajaan puhelimitse tai sähköpostitse. Postin toimittamisesta kuntaan tulee sopia puhelimitse rakennustarkastajan kanssa. Välttämättömät katselmukset pyritään hoitamaan. Yhteystiedot https://siikalatva.fi/fi/rakentamisen-luvat

Kunnan omistamat rakennukset mm. kokoustilat eivät ole ulkopuolisten käytettävissä.


Työllisyyspalvelut

Kyvyt käyttöön-hankkeen työntekijät tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostilla, ajanvarauksella toimistolla.

Siikalatvan kunnan työpajat avaavat ovensa hallitusti ja STM:n ohjeistusta noudattaen 1.6.2020 alkaen.

https://siikalatva.fi/fi/yhteystiedot

Sosiaali- ja terveysministeriön suositukset ovat voimassa 31.7.2020 saakka.

Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistus


Varhaiskasvatuspalvelut

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Tällä turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhempien työssäkäynti.

Valtioneuvosto ja hallitus on suositellut, että ne vanhemmat ja huoltajat, joilla on mahdollisuus hoitaa lapset kotona, tekevät niin 18.3.2020 alkaen 13.5.2020 asti. Tämän poikkeusjärjestelyn aikana ei Siikalatvan kunnassa asiakasmaksuja peritä niiltä perheiltä, jotka hoitavat lapsensa kotona em. ajan. Poissaolo ilmoitetaan päiväkodinjohtajalle sähköpostilla to 2.4.2020 mennessä.
Yhteystiedot https://siikalatva.fi/fi/varhaiskasvatus-1

Skip to content