Suomen keskipisteessä

Koronatiedotus

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta ja ohjeita kuntalaisille

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut henkilö yskii tai aivastaa. Se voi tarttua myös kosketuksen kautta tai ilmateitse.

Koronarokote suojaa vakavalta taudilta. Siikalatvalla korona- ja influenssarokotukseen voi varata ajan soittamalla kiireettömään ajanvaraukseen ja valitsemalla valikosta koronarokotelinjan. Terveyspalveluiden yhteystiedot.

Rokotteet annetaan pääsääntöisesti yhtä aikaa influenssarokotuksen kanssa marras-joulukuussa. Pitkäaikaissairauksien vuoksi riskiryhmiin kuuluvat ja ikänsä takia vakavan taudin riskiin kuuluvat yli 65-vuotiaat ovat myös influenssarokotteiden kohderyhmää. Rokote voidaan antaa, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Syystalven tehosteannosta ei suositella kaikille, koska alle 65-vuotiaille perusterveille aiemmin suositellut rokoteannokset antavat yhä erinomaisen suojan vakavaa tautia vastaan. Heillä sairastettu tauti vastaa myös jatkossa rokoteannosta. Suositus neljännestä koronarokotteesta perusterveille 60–64-vuotiaille on edelleen voimassa. Lue lisää THL:n suosituksesta: Kenelle neljänsiä rokotuksia suositellaan

Muista:

1.    Jos sairastut, pysy kotona, kunnes olet terve
2.    Huolehdi hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Noudata myös muita tartunnantorjuntatoimia oman harkintasi mukaan.

 

Skip to content